Begivenheden har allerede fundet sted.

MAR

Dato Søndag d. 20. marts 2022, kl. 10:30
Højmesse v. Elizabeth Knox-Seith

Gæsteprædiken v. bispekandidat Per Vibskov Nielsen.

Per Vibskov Nielsen er provst på Nørrebro i København. Han har tidligere været sognepræst i Roskilde Domkirke og i Store Heddinge på Stevns. Han står for en ”rummelig teologisk treklang” – nemlig frimodighed, andægtighed og ansvarlighed. Han går ind for at fastholde Folkekirkens lokale demokrati, og vil sikre gode præsteembeder med bopæl, også i de mindre landsogne. Han vil styrke den lutherske arv, og samtidig understøtte en mangfoldighed af gudstjenester. Han ønsker, at Folkekirken skal være nærværende i den brede samfundsdebat, og vil sikre kirkens forbindelse til alle de aktive organisationer, der traditionelt har båret en stor del af det sociale liv i kirken – f.eks. KFUM´s Sociale Arbejde, Kirkens Korshær, FDF og KFUM-spejderne.

Han er optaget af at forbedre det psykiske og fysiske arbejdsmiljø, og vil bl.a. derfor gerne sørge for administrativ hjælp til menighedsråd og præster via provstierne og stiftet.

Per er desuden kendt for at være optaget af kristen keltisk spiritualitet, og har bl.a. været med til at skrive bogen ”Gudstjeneste fra kanten,” der består af liturgiske tekster fra Iona Community i Skotland. Per spiller bas, og har stået for mange forskellige eksperimentelle gudstjenester i Roskilde Domkirke, hvor han i en længere periode arbejdede som natkirke-præst.

Vi glæder os til at møde Per til gudstjenesten søndag  den 20. marts 10.30.