Onsdag d. 18. maj 2022, kl. 09:00

9.00 Pilgrimsandagt i Stege kirke

9.40 Afgang fra Stege i biler

Cirka 10.00 Ankomst ved parkeringen i den gamle kridtgrav på Busenevej ved trappen op til Høvblege. Lige over for vejen Gurkebakkens udmunding i Busenevej.

Denne vandring foregår på Høje Møn, idet det er blomstringstid for orkideerne stor gøgeurt og tyndakset gøgeurt. Vi vandrer op i bakkerne ved Høvblege og studerer forekomsten af orkideer og fortsætter videre ud til Bødkermosen, hvor der er majgøgeurt i kvægfolden. Derfra vandrer vi ud til Møns klint, til området omkring Grårygs Fald og Store Stejlebjerg, hvorfra der er flotte udsigter i det kuprerede terræn.  Derfra går vi tilbage igennem overdrevsområdet til Busene og parkeringen ved Høvblege. Dette er en tur på cirka 8 km, og der er mulighed for at variere ruten, afhængig af forekomsterne af planter. Den samlede tur varer til midt på eftermiddagen, men der er også mulighed for kun at deltage i første del, da vi vandrer i en 8-tals-rute.

Husk godt fodtøj, madpakke og vand.

Turledere: Jørgen Alfastsen og Elizabeth Knox-Seith

Pilgrimsandagt og vandring