Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Tirsdagsforedrag: Grønne kirkegårde – paneldrøftelse

JUL
04

Tirsdagsforedrag: Grønne kirkegårde – paneldrøftelse


Dato Tirsdag d. 4. juli 2023, kl. 10:00
Sted Stege Kirke, Kirkepladsen 2, 4780 Stege
Tirsdagsforedrag: Grønne kirkegårde – paneldrøftelse

Tema: Mennesket og naturen

6 tirsdagsforedrag i Stege Kirke arrangeret i et samarbejde mellem Stege Kirke, Middelalderhaven og Folkeuniversitet.

Hen over sommeren vil vi igennem en række foredrag belyse vores forhold til naturen, og på hvilke måder vi i højere grad kan gå i samspil med den.

De 6 foredrag er knyttet op til Steges traditionelle tirsdagsmarkeder. Foredragene begynder klokken 10, og klokken 12 er der mulighed for at høre en orgelkoncert, som afslutning på formiddagen. Har man lyst, kan man bagefter besøge middelalderhaven og få en rundvisning og en samtale med foredragsholderen og de frivillige i haven. 


Tirsdag 4. juli kl. 10–12: Grønne kirkegårde – paneldrøftelse

Kan vore kirkegårde give plads til både vilde blomster og dyreliv?

Kirkegårdsleder, Barbara Dynt Joos vil fortælle om forudsætningerne for at lave grønne løsninger på kirkegårdens mange arealer.  Hvilke planer har Stege kirke?

Konsulent, forfatter Jens Thejsen vil fortællle om, hvordan vilde planter kan få adgang til vore kirkegårde. Han vil give eksempler på vilde blomster, buske og stauder - samt deres betydning for dyrelivet

Biolog Lisbet Heerfordt vil fortælle om sjældne guldstjerner på de Mønske kirkegårde. Kan Ager-Guldstjerne få et refugium?

Situationen på mange kirkegårde i Danmark er, at der er mange arealer, som i øjeblikket ikke anvendes. Derfor vil menighedsrådene gerne deltage i ”den grønne bølge”, hvor man tænker biodiversitet. Efter panelet er der tid til et besøg i Middelalderhaven, hvor drøftelserne kan fortsætte.

Link til Grønne Kirkegårde: https://www.gronkirke.dk/gron-kirkegaard/