Søndag d. 7. april 2019, Kl. 15:00 til kl. 16:00

Der er nu mulighed for at opleve det utroligt smukke værk Requiem af Gabriel Fauré i Stege Kirke. Værket bliver opført af Sydhavns Kantori.

Gabriel Faurés Requiem (uropført i 1888) er et klangskønt og indadvendt forsonende værk, der i sin stil ligger så langt fra de øvrige requiem, som man kan tænke sig. Således står de smukke og sarte melodier i Faurés Requiem i skarp kontrast til f.eks. Verdis requiem med sin pompøse operastil og Mozarts requiem med sit dramatiske mørke.

Værket har 7 satser, og foruden kor og orgel-akkompagnement medvirker to sangsolister -  sopran Solveig Hjerrild og baryton Albin Ahl. Dirigent er Carsten Mølholm, og ved orglet sidder Daniel Bruun.

Koncerten vil i øvrigt blive indledt med Faurés "Cantique de Jean Racine" (1865) samt "Agnus Dei" fra Marc Antoine Charpentiers messe "Assumpta est Maria" (1699).

Program-billetter á 50 kr. købes ved indgangen - dørene åbner kl. 14:15.

Om Sydhavns Kantori
Sydhavns Kantori blev grundlagt i 1997 af organist Carsten Mølholm og er et kor på 30 medlemmer med base i Frederiksholm Kirke i København. Koret giver koncerter til påske og jul hvert år og medvirker ved flere  højmesser i løbet af året.

Udover aktiviteterne i Sydhavn Sogn har koret givet koncerter i Danmark, Frankrig, Tyskland og Tjekkiet. Koret og Carsten Mølholm har desuden i en længere årrække haft et frugtbart samarbejde med Morten Schuldt-Jensen, professor i kor- og orkesterledelse ved konservatoriet i Freiburg i Tyskland.

kr. 50