Fredag d. 6. september 2019, kl. 21:00

I forbindelse med middelaldermarkedet i Stege inviterer Stege kirke igen i år til en stemningsfuld middelaldergudstjeneste.

Den 1000 årige periode, som middelalderen strakte sig over, har mange kendetegn i form af korstoge, kirke og klostervæsen og folkelighed. Sankt Hans kirke i Stege repræsenterer et markant vidnesbyrd om den kulturelle og religiøse aktivitet, der var i Europa. Aftengudstjenesten giver en lille smagsprøve på den stadigt levende epoke og righoldige arv, som vi kan glæde os over.

Ved gudstjenesten medvirker Sofie Lindhardt. Hun er uddannet fløjtenist fra vestjysk konservatorium i år 2000. Sofie Lindhardt vil spille på en traversfløjte, som er en kopi af en tysk tværfløjte fra 1730. Hendes fløjte er lavet af grenadille og har en meget blød tone. Ved gudstjenesten vil hun spille musik af Hildegard von Bingen og variationer over Drømte mig en drøm i nat, som er Nordens ældst kendte folkevise og visen om Dronning Dagmar fra 1212. Alle er velkomne til at få en sjælden og særlig oplevelse.

Kirkepladsen 2, 4780 Stege, Danmark