Søndag d. 22. december 2019, kl. 16:00

De Ni Læsninger er en gudstjeneste, hvor vi forbereder os til julehøjtiden ved at lytte til læsninger fra bibelen og ved at synge sammen.

I år læser skuespiller Nis Bank-Mikkelsen bibelteksterne. Stege Kirkes Pige- & Voksenkor synger. Nikolaj Skaaning akkompagnerer. Sognepræst Lene Skov Opsahl og organist Jan Røeboe står for selve gudstjenesten.

De Ni Læsninger er en gudstjenesteform, der stammer fra England kort efter 1. verdenskrigs afslutning. ”A Festival of Nine Lessons and Carols” blev første gang afholdt i 1918 i den engelske universitetsby Cambridge i King’s College Chapel og afholdes hvert år sidst på eftermiddagen den 24. december, som forberedelse til julen. Denne måde at holde gudstjeneste på, bygger på en fælleskirkelig middelalderlig tradition, som anvendes ved nattegudstjenester før de store højtider.