Tirsdag d. 14. juli 2020, kl. 11:00

Turledere: Pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith og Menighedsrådsformand Anne-Lise Nielsen

Nøgleord: Frihed

Vi mødes på rutebilstationen i Stege og tager bus 667 mod Klintholm Havn 10.57. Vi ankommer i Magleby cirka 11.20. Kommer du i bil, kan du parkere ved vandrehjemmet lige ved Magleby Kirke, Klintholm Havnevej 17A, 4791 Borre.

Fra vandrehjemmet tager vi kirkestien op mod Klintholm Gods, og vandrer via godsets park ind i Klinteskoven. Herfra går vi mod Mandemarke Bakker og Kongsbjerg, der med sine 137 meter giver udsigt over store dele af Møn. Vi fortsætter vandringen via Høvblege og Busene ud til Hundevængsfaldet ved Møns Klint, hvorfra vi går nordover et stykke langs klinten og tilbage via Nellerendevej, Stengården og Karensby. Til sidst går vi gennem Klinteskoven tilbage til udgangspunktet ved Magleby Kirke.

Turen er cirka 12 kilometer, og bus 667 går tilbage mod Stege hver hele time fra stoppestedet ved vandrehjemmet. Man kan også tage bus 678 fra hjørnet af Stengårdsvej/Busene enten 15.44 (via Klintholm) eller 16.09 (via Liselund). Disse to busser er i Stege hhv. 16.27 og 16.54.

Tilmelding på stege.sogn@km.dk eller tlf. 5581 4335

14. Juli – Mandemarke/Høvblege – Pilgerwort: Freiheit

Wir treffen uns an der Busstation in Stege und fahren um 10:57 Uhr mit dem Bus 667 Richtung Klintholm nach Magleby. Dort kommen wir um 11:20 Uhr an. Mit dem Auto kann man an der Jugendherberge in der Nähe der Kirche parken, Klintholm Havnevej 17A, 4791 Borre.

Von der Jugendherberge aus wandern wir auf dem Kirchweg zum Gut Klintholm, durch den Park des Guts und in den Klintewald. Von hier aus geht es weiter zu den Mandemarke Hügeln und dem Königsberg (Kongsbjerg), der mit seinen 137 Metern eine wunderbare Aussicht über fast ganz Møn bietet. Wir gehen weiter via Høvblege und Busene nach Hundevængsfaldet an den Kreidefelsen (Møns Klint), von wo aus wir nach Norden ein Stück an der Kreideküste entlang wandern, bevor wir über Nellerendevej, Stengården und Karensby den Rückweg antreten. Zum Schluss gehen wir durch den Klintewald zurück zur Magleby Kirche. Hier erwartet uns eine Tasse Kaffee im „Stalden“ am Pfarrhof.

Die Strecke ist ca. 12km lang, und der Bus 667 fährt jede halbe Stunde von der Jugendherberge zurück nach Stege. Alternativ nimmt man den Bus 678 von der Ecke Stengårdsvej/Busen um 15:44 Uhr über Klinthom oder um 16.09 Uhr über Liselund. Mit diesen Bussen ist man um 16.27 Uhr bzw. um 16:54 Uhr in Stege.