Onsdag d. 21. oktober 2020, kl. 19:00

Nis Bank-Mikkelsen læser op af Anne Frank's Dagbog og understøttes af klezmermusik spillet af Jens Schou på klarinet og Anders Singh Vesterdahl på harmonika.

Dagbogen er en hjertegribende beretning skrevet af Anne Frank fra hun var 13 til 15 år gammel. Anne Frank døde i koncentrationslejren Bergen-Belsen tre måneder før hun ville være fyldt 16 år, og blot en måned før koncentrationslejren blev befriet af britiske tropper.

I koncertens udvalgte tekstafsnit møder vi en både jublende og fortvivlet Anne. Tilsvarende har de udvalgte musikstykker- koraler af J.S. Bach og traditionelle klezmernumre - både jubelen og fortvivlelsen i sig. Otto Frank, Annes far, den eneste overlevende af familien, var den første der læste hendes dagbog tilbage i Amsterdam.

Koncertens to klezmermusikere tager udgangspunkt i den gamle opfordring: at gøre musikken til en ordløs sang, en musik der har gjort sig fri af ordene, og som blot jubler og græder.

Fortælle-koncerten koster 40 kr. Billetter kan købes hos Bog & idé og i indgangen fra 18.30 på selve dagen.

Anne Frank m. Nis Bank Mikkelsen m.fl.