×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Onsdag d. 11. november 2020, kl. 19:30

Birgithe Kosovic fortæller om Scavenius med udgangspunkt i sit politiske og personlige romanportræt af ham, "Den inderste fare", som blev tildelt Politikens Litteraturpris 2018. Hvad skal vi mene om Scavenius? Og hvad ville han sige, hvis han kunne tale til os i dag - som både politiker og menneske? Foredraget henvender sig både til litterært, politisk og historisk interesserede.  

Erik Scavenius, leder af regeringen under besættelsen, anses af flere som Danmarkshistoriens største landsforræder. Her møder vi ham både som politiker og ægtemand i en udmarvende ægteskabskamp. Han ja til at lede samarbejdet med tyskerne vækker gamle konflikter med hans kone til live, og krigens spørgsmål bliver også hans egne: Hvor meget af sin frihed skal man opgive for freden? Og hvor meget af sin fred skal man ofre for friheden?

Birgithe Kosovic har styr på sit stof i både ord og tale. Hun er en meget passioneret og autentisk forfatter og foredragsholder, der med sin fantastiske udstråling formår at sætte et uforglemmeligt aftryk i både hjerte og tanke. 

Billetter á 40 kr. kan købes i Bog & idé i Stege og ved indgangen på selve dagen fra kl. 18.45.

 

Sted Stege Kirke, Kirkepladsen 2, 4780 Stege
Pris
40