Onsdag d. 11. november 2020, kl. 19:30

Birgithe Kosovic Fortæller om Scavenius med udgangspunkt i sit politisk / personlige romanportræt af ham, "Den inderste fare", som har vundet Politikens Litteraturpris 2018. Hvad skal vi mene om Scavenius? Og hvad ville han sige, hvis han kunne tale til os i dag - som politiker og som menneske? Foredraget henvender sig både til litterært og politisk / historisk interesserede.  

Erik Scavenius, leder af regeringen under besættelsen, er i manges øjne Danmarkshistoriens største landsforræder. Her møder vi ham både som politiker og ægtemand i en udmarvende ægteskabskamp. Hans ja til at lede samarbejdet med tyskerne vækker gamle konflikter med hans kone til live, og krigens spørgsmål bliver også hans egne: Hvor meget af sin frihed skal man opgive for freden? Og hvor meget af sin fred skal man ofre for friheden? Hvad er en integritet og hvad er underkastelse ? Konflikten bliver sat på spidsen, da han forelsker sig i en 27 år yngre korsetsyerske.  Men hvem er denne kvinde, som tilsyneladende ikke har nogen skrupler ved at nærme sig ham, den forhadte?

Birgithe Kosovic har styr på sit stof i både ord og tale. Hun er en meget passioneret og autentisk forfatter og foredragsholder, der med sin fantastiske udstråling formår at sætte et uforglemmeligt aftryk i både hjerte og tanke. Birgithe Kosovic kræver med sit foredrag, at vi mennesker ikke kun har ideer og meninger, men at vi reelt forholder os til om vi selv tør handle og gøre noget.  

Billetter á 40 kr. kan købes på kirkekontoret i tidsrummene man-ons: 9.30-13.00 og tors. 13.00-16.30 fra 7.oktober - og ved indgangen fra kl. 18.45 på selve dagen. 

 

Foredrag om Erik Scavenius
Sted Stege Kirke, Kirkepladsen 2, 4780 Stege