Tirsdag d. 6. juli 2021, kl. 10:00

Foredrag v. Jesper Hougaard Larsen: Rockpoesi på kanten af det religiøse og litterære.

Jesper Hougaard Larsen er præst, foredragsholder og forfatter til bøgerneLivet, døden og kærligheden’. Rockpoesi og Litteratur hos Steffen Brandt og bogen ”Liv og Lys”.

Foredraget veksler mellem ord og musik og lægger op til drøftelse og samtale. Der vil blive peget på litterære og religiøse temaer i Brandts rockpoesi. Brandt er på finurlig vis optaget af både litteratur og de store eksistentielle spørgsmål i tilværelsen. Brandt skrev i 1980 speciale på danskstudiet i Aarhus om Jeppe Aakjær. Han inddrager netop Aakjær, Blicher, Brorson, Johannes V. Jensen og mange andre forfattere i sine sange.

Steffen Brandt har om sine sange engang sagt, at de kredser om livet, døden og kærligheden – intet mindre! På albummet ”Showtime” (2011) er døden helt central i Brandts og tv-2s sange, og på ”Det gode liv” (2015) er Brandt gået helt ind i maskinrummet for at komme til en form for klarhed over det gode liv. Brandt tror virkelig på, at kærligheden overvinder alt.

Sommerhøjskole - foredrag om Steffen Brandt og TV-2