Onsdag d. 22. september 2021, kl. 19:00

De fleste husker den danske forfatter og historiker, Ebbe Kløvedal Reich, der var politisk aktiv og frontfigur i 1968’ernes ungdomsoprør. Han skrev sig til et alsidigt og stort forfatterskab, der både omhandlede nordisk mytologi, historie, og Danmarkshistorie, men også kirke og teologi. Kløvedal Reich var mangesidig og seriøs, men samtidigt folkelig. Han var en dygtig formidler, hvilket gjorde ham særdeles populær og anerkendt. Det var velfortjent, at han modtog en lang række priser og legater i løbet af sit forfatterskab. Bekendt­gørelsen af hans alt for tidlige død af kræft i en alder af 65 år i 2005 blev modtaget med sorg landet over, for vi ville gerne have hørt og læst meget mere fra hans hånd. 

Den 22. september er det netop Ebbe Kløvedal Reich, vi skal høre om til sognearrangementet i Stege kirke. En anden debattør og forfatter, - nemlig præsten Helge Rørtoft Madsen, har fordybet sig i Ebbe Kløvedals liv og forfatterskab. Helge Rørtoft Madsen har i 2020 udgivet 'Kamillen og svampen - Politik, eksistens og litteratur i Ebbe Kløvedal Reichs forfatterskab' , som kaster nyt og større lys over Ebbe Kløvedals store og mangfoldige forfatterskab. 

Arrangementet begynder kl. 19.00 og foregår i Morten Reenbergs Gård. Der er gratis adgang til foredraget, - det er blot kaffe/te, som man betaler for.  

Foredrag om Ebbe Kløvedal Reich
Medvirkende
Helge Rørtoft
Sted Morten Reenbergs gård, Kirkepladsen 1, 4780 Stege
Pris
0